Deser z warzyw ? Sezon na rabarbar już dawno otwarty więc dziś propozycja deseru właśnie z tym kwaśnym WARZYWEM ;d.
Składniki:
1 szt. cukier waniliowy
75 g cukier
makaroniki i melisa do dekoracjii
500 g rabarbar
3 łyżki wiórki czekoladowe
125 ml sok jabłkowy
pół opakowania budyń waniliowy
1 łyżeczka kakao
300 g słodka śmietana 30 proc.
Pokrojony rabarbar gotować 5 minut w soku jabłkowym. Dodać cukier. Budyń zmieszać z 3 łyżkami wody, dodać do rabarbaru, zagotować, caly czas mieszając. Rozdzielić do salaterek.
Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, rozdzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i wiórki czekoladowe. Oba rodzaje nakładać do salaterek. Dekorować wiórkami czekoladowymi, listkiem melisy.
Komentarze
Prześlij komentarz