Meksyka艅skie Burrito 馃構馃槇馃構
Ameryka p贸艂nocna to nie tylko fast-foody z USA, ale pyszna i kolorowa kuchnia Meksyku. Dzi艣 propozycja jednej z wielu znanych i rozpowszechnionych na ca艂ym 艣wiecie potraw. Zapraszam!
Sk艂adniki:
Puszka czerwonej fasoli
Puszka kukurydzy
Papryka konserwowa
Puszka pomidor贸w krojonych
500g mi臋sa mielonego
Cebula
3 z膮bki czosnku
Oregano
Bazylia
S贸l
Pieprz
Oliwa
Placki tortilli
Przygotowanie:
Patelni臋 rozgrzewamy, nast臋pnie na oliwie sma偶ymy pokrojon膮 w kostk臋 cebul臋 i czosnek. Mi臋so dodajemy, gdy cebula si臋 zeszkli i sma偶ymy przez 10 minut. Nast臋pnie dodajemy wszystkie warzywa z puszki i gotujemy tak d艂ugo a偶 wi臋kszo艣膰 wody wyparuje i wszystko osi膮gnie konsystencj臋 g臋stego sosu, podczas gotowania dodajemy przyprawy wg. uznania. Farsz zawijamy w placki tortilli, oczywi艣cie odpowiednio dziel膮c sos proporcjonalnie do ilo艣ci plack贸w. Ca艂o艣膰 pieczemy w piekarniku oko艂o 10 minut w piekarniku o temp. 150 stopnii. Gotowe tortille kroimy na p贸艂 i podajemy. Smacznego!
Sk艂adniki:
Puszka czerwonej fasoli
Puszka kukurydzy
Papryka konserwowa
Puszka pomidor贸w krojonych
500g mi臋sa mielonego
Cebula
3 z膮bki czosnku
Oregano
Bazylia
S贸l
Pieprz
Oliwa
Placki tortilli
Przygotowanie:
Patelni臋 rozgrzewamy, nast臋pnie na oliwie sma偶ymy pokrojon膮 w kostk臋 cebul臋 i czosnek. Mi臋so dodajemy, gdy cebula si臋 zeszkli i sma偶ymy przez 10 minut. Nast臋pnie dodajemy wszystkie warzywa z puszki i gotujemy tak d艂ugo a偶 wi臋kszo艣膰 wody wyparuje i wszystko osi膮gnie konsystencj臋 g臋stego sosu, podczas gotowania dodajemy przyprawy wg. uznania. Farsz zawijamy w placki tortilli, oczywi艣cie odpowiednio dziel膮c sos proporcjonalnie do ilo艣ci plack贸w. Ca艂o艣膰 pieczemy w piekarniku oko艂o 10 minut w piekarniku o temp. 150 stopnii. Gotowe tortille kroimy na p贸艂 i podajemy. Smacznego!
Komentarze
Prze艣lij komentarz