艢mietanowiec z galaretk膮 馃巶馃巶馃巶
Galaretka nie zawsze musi by膰 na wierzchu ciasta, na przek贸r wszystkim galateka w cie艣cie! Rozja艣nienie pochmurnej maj贸wki, zapraszam! 馃尀
Sk艂adniki:
* Sp贸d z ciasteczek
Ciasteczka owsiane 400g
Krem czekoladowo-orzechowy 150g
* Masa 艣mietanowa
Sk艂adniki:
* Sp贸d z ciasteczek
Ciasteczka owsiane 400g
Krem czekoladowo-orzechowy 150g
* Masa 艣mietanowa
- 艢mietanka 30% 500 ml
- Serek homogenizowany 400 g
- 呕elatyna 15 g
- Woda 50 ml
- Cukier puder 3 艂y偶ki
- Sok z 陆 cytryny
- * Galaretka cytrynowa
Przygotowanie:
Galaretk臋 wykonujemy wed艂ug opisu na pakowaniu, wlewamy do prostok膮tnego naczynia i odk艂adamy do st臋偶enia. Ciastka siekamy i wk艂adamy do miski. Dodajemy krem orzechowo-czekoladowy i ca艂o艣膰 mieszamy. Rozk艂adamy r贸wnomiernie na spodzie foremki, wysmarowanej olejem i opr贸szonej cukrem pudrem. Mocno sch艂odzon膮 艣mietank臋 ubijamy z cukrem pudrem. 呕elatyn臋 namaczamy w wodzie, dodajemy do niej sok z cytryny, mieszamy. Do ubitej 艣mietanki dodajemy serek homogenizowany i ca艂o艣膰 mieszamy. Nast臋pnie dodajemy rozpuszczon膮 偶elatyn臋 i ponownie mieszamy. Galaretk臋 kroimy na ma艂e kostki (ok. 1 x 1 cm) i dodajemy do masy 艣mietanowej. Delikatnie mieszamy. Gotow膮 mas臋 rozk艂adamy r贸wnomiernie na spodzie z ciastek. Ciasto wstawiamy do lod贸wki na ok. 45 minut.
Komentarze
Prze艣lij komentarz